Palletwisselaar met kantelmethode, de palletkantelaar

Geschikt voor verschillende maten pallets

De palletkantelaar is een algemeen woord voor de palletwisselaar. Maar de palletkantelaar werkt met 2 methodes, de omkeermethode of de kantelmethode. Het verschil tussen deze 2 methodes is dat de palletkantelaar de lading 100 graden achterover kantelt en de palletomkeerder de lading 180 graden omkeert. Dit betekend dat de lading ondersteboven is gekeerd. Beide methodes worden gebruikt voor robuuste goederen, zoals zakken, vaten of dozen. Ze zijn ook zeer geschikt voor het wisselen van pallets met overhangende lading.
Service & advies
Heb je vragen? We verheugen ons op uw aanvraag en adviseren u graag over het onderwerp palletwisselaars.

Palletkantelaars keren de lading ondersteboven

Video abspielen
Palletkantelaar in de rotatie methode: De goederen worden omgekeerd.
De palletkantelaar kan met een handpallettruck of heftruck geladen worden, afhankelijk van het ontwerp. De pallet wordt van 3 kanten vast geklemd en vervolgens 180 graden omgekeerd. Op deze manier ligt de pallet nu boven op de lading en kan makkelijk vervangen worden. Daarna draait de palletkantelaar de lading met de nieuwe pallet terug naar de begin positie. In sommige sectoren maakt het niet uit of de lading op de kop staat. In zo’n geval kan de nieuwe pallet gelijk boven op de lading worden gelegd en vervolgens kan het geheel in een keer op de nieuwe pallet gekeerd worden.

Palletkantelaar met kantelmethode

Video abspielen
Palletkantelaar in kantelmethode: De goederen een helling van 100 °
Deze palletkantelaar word op werkhoogte geladen, dit kan met een handpallettruck of heftruck. De 2 zijwanden ondersteunen de lading en kantelen de lading en pallet 100 graden achterover. Terwijl de lading 100 graden gekanteld blijft wordt de pallet terug gebracht naar werkvloerhoogte. Nu kan de pallet gemakkelijk vervangen worden.

PROCEDURE VAN rotatie methode

Na 180 graden rotatie het doel pallet ligt bovenop de lading

PROCEDURE VAN Kantelmethode

De pallet kan ergonomisch op werkvloer hoogte worden verwisselt